Sanitaire voorzieningen in een bedrijfspandSanitaire voorzieningen in een bedrijfspand


Over ons

Sanitaire voorzieningen in een bedrijfspand

Als je trotse bezitter bent van een eigen bedrijf en je gaat een eigen pand betrekken, dan heb je natuurlijk het nodige in te richten. Als het gaat om een onderneming met kantoormedewerkers bijvoorbeeld, dan wil je dat je werknemers allemaal een comfortabele en functionele werkplek krijgen. Maar naast een werkplek zijn ook de sanitaire voorzieningen belangrijk. Je werknemers zijn namelijk meerdere uren per dag aanwezig in je pand en dan is een goed sanitair onmisbaar. Maar wat moet je allemaal aanschaffen en laten plaatsen op het gebied van sanitair? We kunnen ons voorstellen dat je dit niet weet. Daarom hebben we op deze blog een aantal tips en ideeën geplaatst om je op weg te helpen!

Categorieën

Tags

Alles wat je moet weten over badkamerrenovatie

De herfst brengt altijd een frisse wind met zich mee. De dagen worden korter, de temperatuur daalt, de natuur verkommert. Alles om je heen laat je weten dat het een goed moment is voor verandering. Maar voordat de winter voor de deur staat met zijn bittere kou, moet je nadenken over een aanstaande badkamervernieuwing. Hoeveel gaat het kosten? Moet je een plan opstellen of niet? Ga je de renovatie alleen doen of met de hulp van een professional? Hieronder vind je de belangrijkste tips voor het uitvoeren van een badkamerrenovatie.

Hoe vaak moet je je badkamer renoveren?
Is er een regel over de frequentie van het opfrissen van je badkamer? Vaak doe je dat met een reden. Een defecte leiding, schimmel op de muur of een kapotte tegel die van de wand is gevallen zijn vaak de belangrijkste redenen voor een renovatie. Het resultaat van een badkamervernieuwing hangt onder meer af van de kwaliteit van de gebruikte bouwmaterialen en sanitaire toestellen. Als je investeert in een goede douchecabine of een hoogwaardige wastafel, zal je waarschijnlijk lang van jouw nieuwe badkamer kunnen genieten.

Goede ventilatie in de badkamer is ook erg belangrijk. Als je het vocht op de muur kunt beheersen, zal er geen schimmel ontstaan. Als de luchtcirculatie slecht is, zal om de paar jaar een badkamerrenovatie nodig zijn. In principe kun je ervan uitgaan dat je je badkamer om de acht of zelfs tien jaar moet renoveren. Zodra er onaantrekkelijke verkleuringen optreden, is een restauratie natuurlijk onvermijdelijk.

Het project
Een projectplan zal een grote hulp zijn bij de renovatie van een badkamer. Je kunt dit doen met behulp van verschillende configuraties die op internet beschikbaar zijn. Vaak bieden verkopers hulp bij de planning in ruil voor de aankoop van de materialen op een bepaalde plaats. Het is ook mogelijk een binnenhuisarchitect in te huren om al het werk voor je te doen. Met een ontwerp zal de badkamervernieuwing ongetwijfeld minder stressvol zijn. Je kunt het resultaat zien voordat het begint – dan is het gemakkelijker om veranderingen aan te brengen. Je kunt ook gemakkelijk de nodige accessoires regelen. Je krijgt een duidelijke en nauwkeurige aanwijzing van de materialen die je nodig hebt (met een kleine voorraad voor het geval je een tegel moet vervangen of een extra voeglijn moet trekken). De badkamer is geen gemakkelijke binnenruimte. Dus als je geen doe-het-zelver bent of nog nooit met een verbouwing te maken hebt gehad, raden we de complexe grote verbouwing af. Zorg dat je hiervoor professionals inschakelt.